Zeolit 250gr

Cijena 3.40 250gr

 


 Zeolit kao dodatak u filteru čini neverovatan posao oslobađanja amonijaka u vašem akvarijumu. S obzirom na to, zašto ne koristite zeolit u vašem filteru sve vreme? Iako mišljenja variraju, većina se slaže da je zeolit odličan za vanredne situacije, ali uopšte nije idealan za trajnu dugotrajnu upotrebu. Da biste razumeli zašto nije, istražite šta je zeolit i kako to funkcioniše.

 

Šta je Zeolit?

Zeoliti su visoko upijajući porozni minerali, uglavnom sastavljeni od silikata i aluminijuma. Oni su korisni za njihovu sposobnost da uhvate i drže razne nepoželjne materijale, slično kao što sunđer apsorbuje vodu.

 

Šta Zeolite radi i ne radi?

Zeolit formulisan za upotrebu u slatkovodnom akvarijumu lako će upijati amonijak, što će ga učiniti korisnim medijima kada se bave amoksicnim šiljcima ili potencijalnim šiljcima. Važno je znati da zeolit ne uklanja svaki nepoželjan toksin u akvarijumu niti funkcioniše zauvek. U stvari, postaje zasićeno prilično brzo, u tom trenutku više ne pruža nikakvu korist.

 

Generalno, u roku od mjesec dana ili kraće je iscrpljeno i treba ga zameniti ili dopuniti. U slučajevima izuzetno visokih nivoa amonijaka, zeolit može postati iscrpljen za dve nedelje ili manje. Kada su nivoi amonijaka povišeni, uvek često testirajte, zamenjujući zeolit po potrebi dok se ne postignu željeni rezultati. Kada se amonijak ukloni, uklonite zeolit.

 

Postavljanje Zeolita u filter akvarijuma

Zeolit je generalno obezbeđen u obliku sličan ugljeničnom mediju i postavljen je u vreću unutar filtera. U kanister filteru, zeolit treba postaviti između pene ili mehaničkih medija, prstenova ili bioloških materijala.

 

Zeolit se takođe može staviti u mrežici direktno da visi unutar filtera direktno u toku vode, umjesto da se postavi unutar filtera. Prednost je lako uklanjanje i zamena, što je naročito korisno ako se očekuju česte zamene ili dopune.

 

Kao što je ranije rečeno, zeolit se mora ukloniti nakon iscrpljenosti. Ako je amonijak nestao ili skoro nestao, nije potrebno zameniti zeolit u filteru. Umesto toga, koristite standardne medije. Ako se zeolit ponovo napuni, treba ga odbaciti nakon dva do tri meseca upotrebe i zameniti novim zeolitom.

Gumeni rasprsivac 45-60cm

Gumeni rasprsivac 45cm -4.50 gumeni rasprsivac 60cm -5.50

Termometar

Cijena 2.00

Gumeni rasprsivac 30cm

Cijena 4.30 gumeni rasprsivac za akvarijume 30 cm

Kameni rasprsivac 21cm

Cijena 2.90 kameni rasprsivac duzina 21cm

Vakum gumica za grijace

Cijena 0.70 vakum gumica za akvarijume

Rasprsivac valjak 8.50cm

Cijena 2.00 rasprsivac valjak 8.5cm

Velika mrestilica za akvarijume

Cijena 4.50 velika mrestilica za ribice sa dvije pregrade

Rasprsivac 10cm

Cijena 1.80 kameni rasprsivac duzina 10 cm

Mrezasta mrestilica

Cijena 3.50 mrezasta mrestilica za akvarijume za duvanje mladih ribica

Mali rasprsivac za akvarijume

Cijena 0.60 rasprsivac valjak za akvarijume

  • advance.jpg
  • Atman.jpg
  • brekkiesi.jpg
  • nobby.jpg
  • nutripet.jpg
  • Resun.jpg
  • sera.jpg
  • tomi.jpg
  • versele.jpg
  • vitakraft.jpg